Bitarna blir möra efter bryning, saltade o pepprade, därefter 2,5 timmar i ugn
med grönsaks o stekspadsky. Vilken del av kroppen tar ni till älggrytbitar?
Wow! Trots att älgkött är relativt fettsnålt var denna styckdetalj tillräcklig för att möras och stekas. Otroligt god och näringsrik stek till middag. Blev genuint på gott humör!
Det var en present, så jag har inget svar.
Skicka gärna frågan till den som fick leveransen.
Efter att ha fått produkten har den legat i frysen i ett par veckor. Tog fram och tinade den i kylskåp. När jag smakat på den har den en lite unken och sur smak och det är kanske precis så det ska vara men mig passar den inte, jag kommer inte att äta eller bjuda någon på den.
Vi stekte sekundsnabbt i het panna och åt färsk potatis och kantarellsås till. Köttet var fint och milt med knappt med tuggmotstånd.
Fint kött, javisst, men nästa gång skall jag testa något sämre med mer smak.
Vi grillade entrecôten av rensarv och det blev sååå gott! Krossad potatis med vitlök i foliepaket till! 👌🏻