Tartar på suovas med inlagd pumpa och messmörsmajonnäs
1 rating (click on the stars to rate)
Category
Vilt
Cuisine
Nordiskt
Servings
4
Suovastartar är ett fantastiskt alternativ till vanlig råbiff om man vill ha en vild, rökig smak eller en ordentlig smakupplevelse.
Herman Rasmuson
Ingredients
-
300 g tärnad suovas på innanlår
-
500 g pumpa
-
2 dl ättika
-
4 dl vatten
-
1 dl socker
-
En stor bit ingefära (ca 3 x 5 cm)
-
2 stjärnanis
-
1 torkad chili eller färsk röd chili
-
1 tsk salt
-
2 msk majonnäs
-
1 msk messmör
-
2 schalottenlökar
-
Potatismjöl för panering
Tartar
Inlagd pumpa
Messmörmajonäs
Friterad schalottenlök
Instructions
Tartar
Tärna suovasen av reninnanlår i små tärningar och forma till små runda puckar
Inlagd pumpa
Skala pumpan och skär den i tunna skivor med en mandolin eller en vass kniv.
Koka upp ättika, vatten, socker, ingefära, stjärnanis, chili och salt i en kastrull.
Tillsätt pumpaskivorna och låt koka i 2 minuter. Pumpan ska vara krispig och inte överkokt.
Lägg pumpan i en väl rengjord glasburk, häll över lagen och förslut burken. Låt svalna.
Messmörsmajonnäs
Blanda majonnäsen och messmör tills du får en jämn konsistens.
Friterad schalottenlök
Friterad schalottenlök
Vänd schalottenlöksringarna lätt i potatismjöl.
Värm olja till 180°C och fritera schalottenlöken tills den är gyllene och krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
Montering
Lägg upp tartarpuckarna på tallriken och toppa med en klick messmörsmajonnäs.
Garnera med inlagd pumpa, friterad schalottenlök, några färska eller frysta lingon och lite skogstimjan.
Comments (0)
There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!