Grillad gäddfilé, dillpotatismos med vitvinssås.
1 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Gädda
Cuisine
Nordisk
Författare:
Freddevidgrillen
Portioner
4
Grillad gäddfilé, dillpotatismos med vitvinssås.
Så här gjorde jag.
Ingredienser till 4 personer.

Ingredienser
Vitvinssås
-
2 schalottenlökar
-
25 g smör
-
1/2 lagerblad
-
3 dl vitt vin
-
1 fiskbuljongtärning
-
3 dl grädde
-
2 tsk majsstärkelse
-
Salt
-
Vitpeppar
Gäddfilé
-
800 g gäddfilé
-
Kryddor, jag körde fish&sea rub
-
Potatis, mjölig sort
-
Dill
-
Grädde
-
Smör
-
Salt
-
Vitpeppar
Instruktioner
Börja med vitvinssåsen
Hacka schalottenlök och fräs på medelvärme, löken skall svettas och inte få färg.
Tillsätt lagerblad, vinet och buljongtärning.
Låt koka och reducera till hälften är kvar.
Häll på grädde, låt koka i 10 min.
Ta ur lagerbladet.
Mixa såsen med en stavmixer.
Red såsen med majsenastärkelse.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Gäddan
Lägg på rub på fisken och lägg i ett halster.
Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten med dill.
Tänd grillen
När potatisen är klar så gör du potatismos med smör, grädde, salt, vitpeppar och finhackad dill.
Ställ åt sidan med locket på.
- Grilla fisken på medelhög temperatur på grillen tills den fått fin färg.
- Den är tunn så det går snabbt.
- Lägg upp först en spegel av vitvinssås, på med moset och fisken.
- Toppa med lite dill.
Övrigt
Smaklig måltid.
Mvh Freddevidgrillen
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!