Viltkött att grilla
Viltkött är väldigt gott att grilla. Eftersom viltkött generellt sett är fettsnålt passar ofta detaljer med något högre fetthalt bäst. Som förslag skulle vi tex rekommendera älgentrecote eller våra speciellt framtagna grilldetaljer av ren som tomahawk, T-bone och renracks. Viltburgare och viltkorv är ju även de perfekta för grillen.
Viltkött bör grillas på något annorlunda sätt jämfört med annat kött
Viltkött är känsligare, magrare och delikatare än annat kött och en bra tumregel är att grilla på ordentligt för att få en stekyta på kort tid och sedan låta köttet vila sig klart eller gå på indirekt värme tills det blir klart om det är en tjockare bit. Grilla inte på medelhög temperatur. Framdelskött kräver generellt högre innertemperaturer (60-65 grader), bakdelskött lite lägre (52-58 grader) och filéer allra lägst (48-52 grader).
Rensarv är det bästa viltköttet att grilla
Rensarven (renhannen) slaktas i september precis innan brunsten. Det betyder att den precis hunnit äta upp sig så mycket som möjligt under sommarmånaderna och har som mest fett. Detta gör köttet utomordentligt väl anpassat för att grilla.