Blåbärssås
49 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Sås till viltkött
Författare:
Johan Löfström
Portioner
4
Förberedelse
5 minuter
Tillagning
20 minuter
Det här är en väldig god sås som är enkel och relativt snabb att göra. Servera den gärna till mört renkött.

Ingredienser
-
3 dl färska eller tinade frysta blåbär
-
1 dl socker
-
3 msk balsamvinäger
-
1 dl rött vin
-
2 msk koncentrerad viltfond
-
30 g smör
Instruktioner
Krossa blåbären lätt i en såskastrull.
Tillsätt alla övriga ingredienser förutom smöret.
Sjud upp under omrörning på medelvärme. Reducera tills två tredjedelar (ca 4 dl) återstår.
Blanda i smöret.
Servera direkt eller håll varm på svag värme och rör om då och då.
Kommentarer (1)
Vilken god sås , hade tyvärr inget rödtjut hemma men såsen var riktigt bra. Thomas