Björnburgare med whiskylök och whiskydressing
12 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Björnkött
Cuisine
Viltkött
Portioner
2
Förberedelse
30 minuter
Tillagning
15 minuter
Björnburgare blir väldigt gott när det kombineras med andra lite "tyngre" smaker. Detta är ett exempel på detta där whiskysmaken får kombineras med smaken av det grillade björnköttet på ett väldigt gott sätt. Receptet är framtaget av @freddevidgrillen
Författare:Fredrik Svensson (Fredde vid grillen)
Ingredienser
-
2 st björnburgare
-
2 st hamburgerbröd
-
2 gula lökar
-
1 msk flytande honung
-
Smör
-
Whisky efter smak
-
2,5 msk majonnäs (Hellmans)
-
1 msk grekisk yoghurt
-
1tsk amerikansk senap
-
1 msk whisky
-
1 tsk flytande honung
-
1 påse blandning med färdigriven vitkål och morötter
-
1 röd lök
-
2 dl grekisk yoghurt
-
1 dl majonnäs (Hellmans)
-
0,5 msk flytande honung
-
Salt och svartpeppar
Björnburgare
Whiskylök
Whiskydressing
Coleslaw
Instruktioner
Whiskylök
Skiva löken och fräs på i smör.
När den blivit mjuk och fått lite färg, så på men honung och whisky. Rör runt och låt det steka in. Akta så du inte bränner löken.
Whiskydressing
Blanda ihop allt i en skål.
Smaka av med vitlökspulver, salt och svartpeppar.
Coleslaw
Dela rödlöken på mitten och skiva tunt.
Bland löken med vitkålen och morötterna i en skål.
Blanda i överila ingredienser och blanda runt.
Känns den för ”torr” så ta lite mer av yoghurten och majonnäsen.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Ställ i kylen tills den skall serveras.
Björnburgare
Grilla (eller stek) björnburgarna på båda sidor på direkt (hög) värme
Bygg det hela på följande sätt: Bröd, whiskydressing, whiskylök, burgare, cheddarost, whiskylök, whiskydressing, bröd.
Övrigt
Alternativt kan du skippa cheddarosten och/eller coleslaw.
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!