icon

Snabba leveranser i hela Sverige, 0-3 arbetsdagar - Fri frakt över 1200 kr

Älgburgare av älgfärs med lingonsylt på gott bröd

Recept på älgburgare

Tid:           45 min
Svårighet: Enkelt

Ingredienser (3-4 portioner)

 • 500g viltfärs
 • 1/2 gul lök
 • 50g pancetta eller bacon
 • 1 tsk senap
 • Salt och pepper
 • 1 msk olivolja

  Utförande

  Lägg älgfärsen i en bunke. Riv löken och hacka pancetta/bacon. Lägg ner det i bunken tillsammans med senap och olivolja. Arbeta ihop allt till en jämn massa. Salta och peppra samtidigt som du blandar ihop. 

  Ta ut en lagom mängd färsblandning och forma en hamburgare. Ett tips är att använda ett ca 2 cm högt fat med raka kanter som form. Alternativt kan man ta en plastflaska och klippa ut en 2-3 cm bred "ring" och använda som form. Packa blandningen relativt tjockt och peta sedan ut den med en kniv.

  Om du vill grilla hamburgaren, så är ett annat tips att först steka på i het stekpanna 20-30 sek på varje sida innan man lägger den på grillen. På så sätt håller den ihop bättre. Pensla också hamburgaren med olivolja precis innan du lägger den på grillen.

  Grilla/stek på ca 3-4 minuter på varje sida eller längre för mer välgrillat. Man kan använda lock för att få dem saftigare, men det är helt efter tycke och smak. 

  Värt att notera att som svensk kan man naturligtvis ha lingonsylt till allting, inklusive hamburgare som vi visar i bilden.

  Klicka här för att köpa älgfärs.

  Är du intresserad av fler viltrecept? Anmäl dig då gärna till vårt nyhetsbrev där vi regelbundet skickar ut nya populära viltrecept.

  Popup

  Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

  Age verification

  By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

  Sök bland vårt viltkött...

  Lagt till kundvagnen