Tortillas med vildsvinskarré, två såser och karamelliserade popcorn
1 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Viltkött
Cuisine
Nordic
Kocken Alexandra Zazzi, flitigt förekommande i en rad populära TV-program, bjuder på detta otroligt härliga recept. Hembakade tortillabröd förstås, fyllda med vildsvinskarré från Swedish Wild, krispiga grönsaker samt karamelliserade popcorn kryddade med ancho chili. En fantastisk smakupplevelse som inte kan motstås. Bara att kavla upp ärmarna.
Författare:Alexandra Zazzi
Ingredienser
-
600-800 g vildsvinskarré
-
2 morötter
-
1 gul lök
-
1-2 lagerblad
-
10 svartpepparkorn
-
8 klyftor vitlök
-
1 msk tomatpuré
-
0,5 dl sesamfrön
-
1-2 tsk chiliflakes
-
1 dl rapsolja
-
1 gul lök
-
2 msk sirap
-
0,5 dl vinäger, gärna röd
-
2 spansk peppar
-
2 dl passerade tomater
-
1 dl sky från avkoket av vildsvinet
-
Salt
-
Svartpeppar
-
4-5 dl majsmjöl (Masa harina)
-
3 dl vatten, hett
-
0,5 tsk salt
-
1 l popcorn
-
0,75 dl strösocker
-
2 msk vatten
-
Ancho chili pulver
Vildsvinskarré
Sås 1
Sås 2
Tortillas
Karamelliserade popcorn med acho chili
Instruktioner
Vildsvinskarré
Lägg köttet i en tryckkokare med vatten, bitar av lök, morot, svartpeppar och lagerblad.
Låt sjuda mört 70-80 minuter.
Tillagar du köttet i ugn lägger du allt i en gryta med lock och tillagar i nedre delen av ugnen på 125 grader 4-5 timmar.
Sås 1
Finhacka vitlöken.
Vänd samman tomatpuré, sesamfrön och chiliflakes med vitlöken i en skål.
Hetta upp rapsoljan i en kastrull och rör i vitlök- och sesamblandningen, hetta upp några minuter tills vitlöken ser rostad ut.
Ställ åt sidan.
Sås 2
Hacka löken.
Lägg sirap, vinäger, chili och lök i en kastrull, hetta upp och vänd samman.
Lägg i tomaterna och låt sjuda 10-15 minuter.
Lägg i köttskyn och låt sjuda 30-40 minuter.
Smaka upp med syra, salt, sött och nymalen svartpeppar.
Använd såsen både på bordet i en skål och för att rosta köttet innan servering.
Tag den långbakade karrén och dra isär köttet i tunnare bitar.
Krama in en del av sås 2.
Grilla på plåt 10-15 minuter så att det får färg.
Skeda över vitlöksblandningen och rosta någon minut till.
Vänd lite då och då.
Resten av såsen och skyn, vänd samman och ställ fram i en skål på bordet.
Tortillas
Blanda ingredienserna till en fast deg.
Låt vila 10 minuter i en plastpåse.
Gör tortillas med hjälp av en tortillapress (eller tryck dem platta med en kastrull).
Hetta upp en gjutjärnspanna, stek varje bröd några minuter på varje sida.
Lägg dem efter stekning i en tortillagryta eller gjutjärnsgryta med lock.
Karamelliserade popcorn med ancho chili
Smält sockret i en kastrull tillsammans med vattnet så att det blir en gyllenbrun karamell.
Häll karamellen i omgångar över popcornen tillsammans med ancho chili.
Blanda om och häll upp på en plåt med bakplåtspapper för att stelna.
Servering
Ställ fram allt och låt var och en förse sig och bygga sin egen taco.
Servera med:
Kimchimajonnäs (mixa 1 del majonnäs med 0,5-1 del kimchi)
guacamole
tomat strimlad
spetskål strimlad (gärna röd)
spetspaprika strimlad
limeklyfta
färsk koriander
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!