Griljering av vildsvinsjulskinka
10 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Julskinka
Cuisine
Julbord
Portioner
8
Förberedelse
10 minuter
Tillagning
2-3 timmar
Det här är ett jättebra vildsvinsrecept på en klimatsmart och otroligt god julskinka till julbordet. Till griljeringen kan du välja att ta i kryddblandningen eller inte. Kryddblandningen ger en extra dimension till viltköttet, så vi kan varmt rekommendera den. Låt den vara om du föredrar en mer traditionell smak på julskinkan. Oavsett vad du väljer så är julskinkan på vildsvin istället för tamgris ett klart godare, klimatsmartare och definitivt mycket nyttigare alternativ.
Författare:Johan Löfström
Ingredienser
-
Vildsvinsjulskinka 1,5 - 2 kg
-
1-2 äggulor (beror på äggens storlek)
-
2 msk farinsocker
-
4 msk skånsk senap (går även bra med vanlig senap)
-
1 dl ströbröd
-
2,5 krm stött kryddpeppar
-
1,5 krm stött svartpeppar
-
1 krm stött vitpeppar
-
0,5 krm stött nejlika
-
1,5 krm mald ingefära
Griljering
Kryddblandning
Instruktioner
Griljering
Sätt ugnen till 225 grader
Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat
Blanda äggulor, farinsocker, senap och kryddblandningen. Pensla blandningen på skinkan och strö över lite ströbröd. Försök att få det på alla sidor.
Griljera skinkan mitt i ugnen tills den får fin färg, ca 10-15 min. Ös eventuellt med lite skinkspad så blir paneringen extra spröd.
Kryddblandning
Stöt de olika pepparsorterna och nejlika var för sig i en mortel och lägg ner rätt mängd i en liten skål.
Tillsätt mald ingefära och blanda väl.
Kommentarer (1)
Den blandningen låter helt ypperligt bra och ska jag självklart prova på att göra. Vänligen Kenneth velox måleri