Pulled Bear BBQ
10 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Björn
Cuisine
Vilkött
Portioner
4
Förberedelse
10 minuter
Tillagning
3-5 timmar
Detta recept är hämtat från den amerikanska södern, hemlandet för pulled pork. Björnens kraftiga smak passar väldigt väl till ölen och den mustiga BBQ-såsen. Det går öven bra att byta ut öl mot exempelvis grönsaksbuljong för en något mildare smak.
Du kan givetvis använda en färdig BBQ-istället för att använda den i receptet. Det gör det hela lite enklare.
Jag lovar att dina gäster kommer aldrig någonsin smakat en "pulled pork" som denna!
Johan Lofstrom
Ingredienser
-
900 g björnstek
-
1,5 msk brunt socker
-
0,5 msk salt
-
0,5 msk paprikapulver
-
0,5 tsk vitlökspulver
-
0,5 tsk lökpulver
-
0,5 tsk mald kummin
-
Svartpeppar
-
1 msk solrosolja
-
2 dl ljust öl
-
2 msk tomatpuré
-
2 msk äppelcidervinäger
-
4 msk dijonsenap
-
2 msk brunt socker
-
1 msk Worcestershire-sås
-
1 msk cognac eller whiskey
Till björnsteken
Till BBQ-såsen
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda brunt socker, salt, paprika, vitlökspulver, lökpulver, kummin och mald peppar i en liten bunke.
Gnugga in blandningen i steken (detta kan även göras kvällen innan).
Värm upp oljan i en gjutjärnsgryta och stek björnsteken på alla sidor. Tänk på att kryddorna kan lätt brännas så stek inte för länge.
Häll ölen över hela köttet och lägg på locket. Flytta över grytan till ugnen.
Vänta tills köttet får en innertemperatur på runt 95 grader och det enkelt faller isär med en gaffel. Tiden det tar beror mycket på hur stor köttet är. Ta då ut grytan ur ugnen.
Ta ur steken ur grytan och låt vila medans du förbereder BBQ-såsen.
Till BBQ-såsen: Lägg ner tomatpuré, äppelcidervinäger, senap, brunt socker och Worcestershire-sås i grytan och koka upp under medelvärme. Sätt ner värmen och låt det sjuda tills det har tjocknat något, tar ca 5 minuter.
Dra isär köttet och blanda med hälften av BBQ-såsen. Använd resten av såsen till servering.
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!