Gratis frakt vid köp över 1000 kr & 10% rabatt över 1500 kr

Köttbullar av ren på tallrik

Recept på renköttbullar

Tid:           30 min
Svårighet: Medel
Pancettan i renköttbullarna gör dem extra saftiga och balanserar smaken mellan norrländskt vilt och italienskt på ett spännande sätt. Receptet är framtaget av en av våra medlemmar i vår Facebook-grupp Viltköttsälskare, Hans Lundberg.

Ingredienser (2-4 portioner)

  • 500g renfärs - Går även bra med annan viltfärs
  • 50g pancetta
  • 1/2 gul lök
  • Salt och peppar

Utförande

Lägg färsen i en bunke. Mal pancetta och lök och och lägg ner det i bunken tillsammans med färsen. Alternativt kan du riva löken och finhacka pancetta. Arbeta ihop allt till en jämn massa. Salta och peppra samtidigt som du blandar ihop. Forma lagom stora köttbullar och lägg på en tallrik. Bryn köttbullarna på hög värme i panna för att få en fin krispig yta. Om du vill ha lite saftigare köttbullar, använd lock därefter och stek på låg värme.
Servera gärna med stomp av mandelpotatis med västerbottenost och grädde. Lägg därtill gärna rönnbärsgele och snabbpicklade morötter/vitkål. Gör såsen kryddad med svart trumpetsvamp, mortlade enbär och lite timjan. Salt och peppar givetvis.
Är du intresserad av fler viltrecept? Anmäl dig då gärna till vårt nyhetsbrev där vi regelbundet skickar ut nya populära viltrecept.
Äldre inslag
Nyare inslag

Lämna en kommentar

Kommentarer måsta bli godkända innan de publiceras

Stäng (esc)

Swedish Wild nyhetsbrev

Vill du vara först att veta när vi har färskt viltkött eller nya produkter? Anmäl dig då gärna till vårt nyhetsbrev.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök bland våra produkter och innehåll

Kundvagn

Din kundvagn är tom.
Shoppa nu