Renköttbullar
1 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Viltkött
Cuisine
Nordisk
Författare:
Johan Löfström
Portioner
2-4
Tillagning
30 minuter
Pancettan i renköttbullarna gör dem extra saftiga och balanserar smaken mellan norrländskt vilt och italienskt på ett spännande sätt. Receptet är framtaget av en av våra medlemmar i vår Facebook-grupp Viltköttsälskare, Hans Lundberg.

Ingredienser
-
50g pancetta
-
1/2 gul lök
-
Salt och peppar
Instruktioner
- Lägg färsen i en bunke. Mal pancetta och lök och och lägg ner det i bunken tillsammans med färsen. Alternativt kan du riva löken och finhacka pancetta. Arbeta ihop allt till en jämn massa. Salta och peppra samtidigt som du blandar ihop. Forma lagom stora köttbullar och lägg på en tallrik. Bryn köttbullarna på hög värme i panna för att få en fin krispig yta. Om du vill ha lite saftigare köttbullar, använd lock därefter och stek på låg värme.
- Servera gärna med stomp av mandelpotatis med västerbottenost och grädde. Lägg därtill gärna rönnbärsgele och snabbpicklade morötter/vitkål. Gör såsen kryddad med svart trumpetsvamp, mortlade enbär och lite timjan. Salt och peppar givetvis.
Kommentarer (1)
Lär mig laga vilt