Tid: 15 min
Svårighet: Enkelt
Svårighet: Enkelt
Renskav är en norrländsk läckerhet som kan tillagas och avnjutas på många olika sätt. Detta skavrecept är framtaget av en av våra medlemmar i vår Facebook-grupp Viltköttsälskare, Tord Keinsjö.
Ingredienser (8-10 portioner)
- 1500 g renskav
- 500 g lök
- 500 g svamp
- 1 stor purjolök
- 3 dl grädde
- 100 g smör
- Svartpeppar
- Soja efter smak
Hacka grönsakerna och svampen. Fräs i smöret tills löken är mjuk och renskaven färdig. Häll på grädden och krydda. Låt allt koka ihop en liten stund. Servera i mjukt tunnbröd. Mumsa och njut
Är du intresserad av fler viltrecept? Anmäl dig då gärna till vårt nyhetsbrev där vi regelbundet skickar ut nya populära viltrecept.