Gratis frakt över 1000 kr

Jul 4, 2021

Viltkött i ugn eller på grill

Större viltdetaljer om älgbiff passar perfekt som huvudrätt för en familjemiddag eller middag med vänner när man vill servera något speciellt. Man kan tillreda den på ett enkelt sätt i ugn eller på grillen och få ett fantastiskt resultat. Som alltid, låt köttets mörhet och smak stå i centrum. 

Jul 4, 2021

Laga viltkött i panna eller på grill

För mindre detaljer som filé och ytterfilé från ren, hjort och vildsvin kan det ofta vara bäst att steka dem direkt i pannan istället för att använda ugnen. Det är fortfarande som alltid viktigt att inte låta köttet ligga för lång tid i stekpannan. Nedan följer en enkel instruktion som du kan följa för att vara säker på att lyckas. 

May 7, 2021

Recept på Biff Rydberg på viltkött

Detta är en klassisk Biff Rydberg, fast bättre - med viltkött. Receptet kommer från Kjell Nymark. Klassiker ska man inte ändra på men att byta ut den klassiska oxfilén mot en viltfilé höjer bara denna rätt.... Rätten kommer från 1800-talet’s Stockholm och Hotell Rydberg. Den avnjöts ofta av societeten tillsammans med snaps och pilsner.

Apr 27, 2021

Recept på renköttbullar

Pancettan i renköttbullarna gör dem extra saftiga och balanserar smaken mellan norrländskt vilt och italienskt på ett spännande sätt. Receptet är framtaget av en av våra medlemmar i vår Facebook-grupp Viltköttsälskare, Hans Lundberg.

Apr 26, 2021

Recept på skogshuggarpanna

Renskav är en norrländsk läckerhet som kan tillagas och avnjutas på många olika sätt. Detta skavrecept är framtaget av en av våra medlemmar i vår Facebook-grupp Viltköttsälskare, Tord Keinsjö.

Apr 26, 2021

Recept på viltsmör

Detta recept är framtaget av en av våra medlemmar, Joakim Marcko, i Facebook-gruppen Viltköttsälskare. Det är fantastiskt gott att ha till en finare bit vilt som tex ren- eller hjortfilé.

Apr 25, 2021

Recept på tjälknöl

Tjälknöl är ett genialt sätt att tillreda en större bit kött. Metoden uppfanns av samerna som brukade förvara sina bästa köttbitar genom att gräva ner dem i snön. När de sedan ville tillreda sin tjälknöl grävde de ett nytt hål i snön som de fyllde med sten och sedan byggde en brasa på stenarna. Därefter lindade de in köttet, lade det på elden och täckte det med jord och lät det lagas till långsamt, oftast över natten. Till slut lät de köttet bada i en varm marinad och lät det bli helt kallt för att sedan ätas i väldigt tunna skivor. Slutresultatet blev en helt otroligt bit kött, rätt tung, något saltad och delikat smaksatt.

Apr 24, 2021

Recept på älgburgare

Älgburgare är den ultimate hamburgaren för grillen. Älgkött har jämfört med vanligt nöt en mycket fylligare smak och passar perfekt för stora som små.
Stäng (esc)

Swedish Wild nyhetsbrev - Få 100 kr rabatt

Vill du vara först att veta när vi har rabatterbjudanden eller nya produkter? Anmäl dig då gärna till vårt nyhetsbrev. Som tack för ditt förtroende får du 100 kr rabatt som du kan använda vid ditt första köp.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök bland våra produkter och innehåll

Kundvagn

Din kundvagn är tom.
Shoppa nu