Viltköttsbloggen

Filter:
Sveriges björnar: Rikligt förekommande, delikat kött och en utmaning för rennäringen
June 25, 2024
Björnpopulationen i Sverige har gjort en imponerande återhämtning från nära utrotning till dagens stabila nivåer. Björnköttets unika smak kommer bäst till sin rätt när det marineras eller saltas och sedan röks. Swedish Wild arbetar hårt för att tillhandahålla detta högkvalitativa kött och vi är stolta över vårt arbete. Björnar orsakar betydande skador på renskötseln och jakten på dessa djur är mycket farlig. Trots detta strävar vi efter att omvandla denna utmaning till en värdefull resurs genom att erbjuda delikatesser som marinerat och rökt björnkött till våra kunder.
Viltburgare – Ett spännande och utsökt alternativ till klassiska nötköttsburgare
June 20, 2024
Viltburgare erbjuder ett spännande och hälsosamt alternativ till traditionella burgare. Med rätt tillagningsmetoder, passande toppings och tillbehör kan du skapa en oöverträffad smakupplevelse. Prova våra ren-, vildsvins-, hjort- eller älgburgare och upptäck viltkökets mångfald. Låt din kreativitet flöda och överraska dina gäster med en extraordinär burgarkväll.
Norra Sveriges älgar – Större och starkare än sina sydliga släktingar
June 19, 2024
Älgarna i norra Sverige är större än sina sydliga motsvarigheter främst på grund av skillnader i tillväxtmönster och miljöförhållanden. Den bättre kvaliteten på födan i norr, i kombination med längre tillväxtperioder, gör att dessa älgar kan uppnå en större kroppsstorlek. Denna forskning ger en djupare förståelse för hur miljöfaktorer påverkar vilda djurs biologi och kan hjälpa till att informera framtida bevarandeinsatser och viltförvaltning.
Så skapar du en oförglömlig midsommar med svenskt viltkött från Swedish Wild!
June 07, 2024
Midsommar är en av våra mest älskade högtider, och vad passar bättre än att fira...