Renkalvfilé , råraka med cowboybutter
1 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Renkalvfilé
Cuisine
Nordisk
Författare:
Freddevidgrillen
Innerfilé av renkalv är riktigt mört och fint. Har du inte testat så rekommenderar jag det. Så här gjorde jag denna rätten.

Ingredienser
Renkalvfilé
-
Renkalvfilé
-
Vitlök
-
Färsk timjan
-
Smör
-
Salt
-
Svartpeppar
Rårakan
-
6 medelstora fast potatis
-
Salt
-
Steksmör
Cowboy butter
-
150 g smör
-
3 st vitlöksklyftor
-
2 tsk färsk timjan
-
2 tsk persilja
-
2 tsk gräslök
-
1 citron, både saft och zest
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
1/2 tsk chiliflakes, ta mindre om så önskas
-
1 tsk dijonsenap
-
Salt
-
Svartpeppar
Instruktioner
Ta upp köttet så det hinner blir rumstempererat innan det skall grillas.
Salta ca 30 min innan det skall läggas på grillen.
Rårakan
Lägg den rivna potatisen i ett durkslag ovanför en bunke, salta, blanda runt och låt dra i 15 min så vätskan rinner ur.
- Värm upp en stekpanna på medel hög temperatur på grillen med smör.
- (Går givetvis att göra på spisen oxå)
I med potatisen så det täcker botten på stekpannan och är ca 1 cm tjock.
Stek 5-7 minuter och vänd. Ytan skall vara krispig.
Köttet
Bränn på en yta, lägg ner i gjutjärnspanna med smör, hel vitlök som du krossat och timjan.
Jag körde i samma panna som rårakan.
Sikta på 55-56 grader i innertemperatur, viktigt att den inte blir överstekt.
Låt köttet vila någon minut.
Cowboy butter
Lägg i smöret i en kastrull.
I med finhacka vitlök, timjan, persilja, gräslök och dijonsenap.
Tillsätt zest från citronskal samt saften av 1/2 citron.
-I med rökt paprikapulver och chiliflakes, ta det lugnt med chiliflakes om du inte vill ha för starkt.
Ställ kastrullen på grillen eller spisen, rör runt.
Låt stå och dra till sig medan du tex grillar köttet.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servering
Lägg upp maten på tallrik och ringla över cowboy butter.
Lägg upp rårakan på en tallrik, tranchera upp köttet och lägg det på rårakan.
Övrigt
Smaklig måltid :)
MvhFreddevidgrillen
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!