Vildfångad fjällröding tillagad i ugnen.
1 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Fjällröding
Cuisine
Nordisk
Portioner
2
Vildfångad fjällröding tillagad i ugnen.
Till det ett potatismos med dill samt smörstekt skogssvamp och en kall romröra.
Fjällrödingen är mycket välsmakande, lite mindre fet än lax men ändå rik på viktiga omega-3 fettsyror.
Passar perfekt till grillen men denna gången blev det ugnen för mig 😊 Så här gjorde jag.

Ingredienser
-
3 st fjällrödingar
-
1 st fänkål
-
1 st gullök
-
1 st knippe dill
-
2 st citroner
-
Smör
-
5 st skogssvampar
-
Mjölig potatis
-
Grädde
-
Salt
-
Vitpeppar
Romröra
-
2 dl crème fraiche
-
2 msk Hellmans majonnäs
-
2 msk stenbitsrom
-
1 liten rödlök
-
2 msk finhackad dill
-
Salt
-
Citronpeppar
-
Cayennepeppar, bara lite
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader
Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Gör några snitt på fisken och salta.
Lägg fisken i en ugnsfast form.
Skiva fänkål, lök och citron.
Stoppa in det i fisken med lite dill och strö sen ut resten i formen med några klickar smör.
Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min till en innertemperatur på 52 grader.
Medan fisken är i ugnen så gör du romröran *
När fisken nästan är klar så skivar du skogssvamp och steker på med mycket smör.
Smaka av med salt när dom är klara.
Ta av potatisen när den är klar och gör moset med lite smör, grädde, vitpeppar, salt och hackad dill.
Romröran*
Lägg allt i en skål och blanda.
Låt stå i kylen och dra till sig.
Servering
- Lägg upp allt, ringla lite av det smälta smöret från formen över fisken, toppa moset med stekt skogssvamp och strö över lite dill.
- Servera!
Övrigt
Smaklig måltid 😊
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!