Vildandbröstfilé, risotto med skogssvamp och parmesan.
2 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Vilt
Cuisine
Nordisk
Författare:
Freddevidgrillen
Blev att lyxa till det lite ikväll.
Vildanden är väldigt fettsnål jämfört med den tama ankan och har en väldigt god och lite vild smak.
Så här gjorde jag.

Ingredienser
Vildanden
-
4-6 vildandbröstfiléer
-
Smör att steka i
-
Timjan
-
Salt
-
Svartpeppar
Risotto
-
3 dl Risenta Avorio ris
-
2 st schalottenlökar
-
2 msk smör
-
1 dl vitt vin
-
1 liter vatten
-
2 st hönsbuljongtärning
-
250 g skogssvamp
-
2 dl riven parmesan
-
Salt
-
Svartpeppar
Instruktioner
Finhacka schalottenlöken, riv parmesan och skiva skogssvamp.
Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk.
Häll i riset efter någon minut och fräs tills det blivit glasigt i 2-3 minuter, under omrörning.
Tillsätt vinet och rör runt.
Späd sedan i omgångar med hönsbuljongen (2 tärningar som du kokat upp med 1 liter vatten) under omrörning.
Låt riset suga upp buljongen under kokning på svag värme innan du häller på mer.
Medan du tar hand om risotton så steker du skogssvamp i smör i en stekpanna.
När riset är mjukt så blanda jag i riven parmesan och den stekt skogssvamp samt en klick smör.
Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar.
Tillagning av vildandbröstfiléer:
Sätt ugnen på 175 grader.
Krydda med salt, svartpeppar och timjan. Stek i smör på hög värme så det får en fin yta.
Lägg vildandbröstfiléerna i en ugnsfast form och låt gå klart i ugnen till en innetemp på 53-55 grader.
Receptvideo
https://www.instagram.com/p/DCPeIk2o8GX/?img_index=1Övrigt
Lägg upp risotton på en bädda av ruccola, skär upp vildanden, toppa med lite stekt skogssvamp. Smaklig måltid 😊
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!