Carmens vildand
3 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Viltkött
Cuisine
Nordisk
Författare:
Carmen Alves Bergmark
Portioner
3-4
En spontanrätt. Enkel men lyxig måltid för familj och vänner.
Ingredienser
Vildandbröst
-
5 st vildandbröst (ca 400g)
Marinad
-
1 dl vitt vin
-
5 krossade enbär
-
1 krm svartpeppar
-
En nypa rosmarin
-
1 klyfta pressad vitlök
Sås
-
Grädde
-
Köttbuljong
-
Soya
Till stekning
-
Smör
Till servering
-
Havssalt
-
Olivolja
Instruktioner
Bröstfiléerna
Blanda ihop marinaden i en mindre ungsform.
Lägg bröstfiléerna i marinaden.
Låt marinera minst 40 minuter.
Tillagning
Smält smöret i en stekpanna.
Stek brösten ca 3 minuter på vardera sida.
Ta ur brösten från stekpannan. Låt brösten vila i några minuter.
Såsen
Tillsätt grädde och köttbuljong i skyn i stekpannan. Häll i lite vatten om det behövs.
Avsmaka med salt, peppar och krossade enbär.
Tillsätt lite redning om såsen är för tunn.
Häll i lite soya för att få vackrare färg.
Du kan avsmaka med lite extra vitt vin i såsen.
Servering
Tranchera köttet
Ringla på lite olivolja och strö över havssalt.
Servera med ugnsstekt potatis, lite sallad och svartvinbärs eller rönnbärsgelé.
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!