icon Skip to content

Leverans i hela Sverige - 0-3 arbetsdagar - Fraktfritt över 800 kr

Suovas

Suovas som skivats i tunna skivor och stekts hastigt på hög värme just före servering är antagligen världens godaste rökta kött.

Suovas, samiska för "rökt",  är olika former av saltat och lätt rökt renkött. Renköttet saltas först i ungefär ett dygn för att sedan traditionsenligt kallrökas i kåta.

Till rökningen används oftast björk eller sälg.  Det är viktigt att man tagit bort nävern för att undvika sot. Rökningen tar relativt lång tid, ofta ett till två dygn.  

Renskav souvas rökt från Swedish Wild
Suovasburgare av renkött på grill

Stäng (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök svenskt viltkött...

Lagt till kundvagn