Dovhjortsytterfilé med potatispuré och pepparsås
1 betyg (klicka på stjärnorna för att sätta betyg)
Kategori
Dovhjort
Cuisine
Nordisk
Författare:
Sophie Björkman
Fredag ✨och ett jättegott helgtips med kött från@swedishwild.se

Ingredienser
Ingredienser
-
Ca 450 g dovhjortsytterfilé
-
2 krossade vitlöksklyftor
-
Smör
-
Svartpeppar och salt
Potatispuré
-
1 kg fast potatis, skalad
-
2 dl vispgrädde
-
2 dl mjölk
-
50 g smör
-
Salt och peppar
-
Gräslök, finhackad
Pepparsås
-
2 tsk grönpeppar, mortlad
-
2 tsk svartpeppar, mortlad
-
2 msk tomatpuré
-
1 stor schalottenlök, finhackad
-
2 dl vispgrädde
-
1 dl vatten
-
1 msk soja
-
1 msk kalvfond
Instruktioner
Instruktioner
Ta ut köttet i god tid, skär bort eventuella senor och hinnor
Salta och peppra runtom
Sätt ugnen på 150 grader
Stek på hög värme med en stor klick smör och två krossade vitlöksklyftor
Sätt in i ugnen med termometer och låt köttet gå till 58 grader
Skala potatisen och låt koka i lättsaltat vatten tills den är helt klar
Gör såsen så länge
Mortla pepparkornen och stek dem i smör en stund
Tillsätt tomatpure och schalottenlök och stek någon minut till
Häll på vispgrädde, vatten, soja och kalvfond
Låt koka upp och sänk sedan värme
Låt puttra cirka 15-20 minuter
Ta ut köttet vid 58 grader och låt svalna i foliepapper
Krossa potatisen när den är färdig och häll i vispgrädde, mjölk och smör
Salta och peppar
Vispa till en fluffig pure och tillsätt finhackad gräslök
Skär upp köttet i lagom stora bitar
Kommentarer (0)
Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!