Björnburgare med whiskylök och whiskydressing
11 rating (click on the stars to rate)
Category
Björnkött
Cuisine
Viltkött
Servings
2
Preparation
30 minutes
Cooking
15 minutes
Björnburgare blir väldigt gott när det kombineras med andra lite "tyngre" smaker. Detta är ett exempel på detta där whiskysmaken får kombineras med smaken av det grillade björnköttet på ett väldigt gott sätt. Receptet är framtaget av @freddevidgrillen
Author:Fredrik Svensson (Fredde vid grillen)
Ingredients
-
2 st björnburgare
-
2 st hamburgerbröd
-
2 gula lökar
-
1 msk flytande honung
-
Smör
-
Whisky efter smak
-
2,5 msk majonnäs (Hellmans)
-
1 msk grekisk yoghurt
-
1tsk amerikansk senap
-
1 msk whisky
-
1 tsk flytande honung
-
1 påse blandning med färdigriven vitkål och morötter
-
1 röd lök
-
2 dl grekisk yoghurt
-
1 dl majonnäs (Hellmans)
-
0,5 msk flytande honung
-
Salt och svartpeppar
Björnburgare
Whiskylök
Whiskydressing
Coleslaw
Instructions
Whiskylök
Skiva löken och fräs på i smör.
När den blivit mjuk och fått lite färg, så på men honung och whisky. Rör runt och låt det steka in. Akta så du inte bränner löken.
Whiskydressing
Blanda ihop allt i en skål.
Smaka av med vitlökspulver, salt och svartpeppar.
Coleslaw
Dela rödlöken på mitten och skiva tunt.
Bland löken med vitkålen och morötterna i en skål.
Blanda i överila ingredienser och blanda runt.
Känns den för ”torr” så ta lite mer av yoghurten och majonnäsen.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Ställ i kylen tills den skall serveras.
Björnburgare
Grilla (eller stek) björnburgarna på båda sidor på direkt (hög) värme
Bygg det hela på följande sätt: Bröd, whiskydressing, whiskylök, burgare, cheddarost, whiskylök, whiskydressing, bröd.
Other
Alternativt kan du skippa cheddarosten och/eller coleslaw.