Recept på viltkött

Filter:
Reninnanlår med stenskivlingstopping och palsternackspuré
May 27, 2024
Det här receptet har vi fått från den franska kocken Paul Marcon som använde det...
Renskav i panna skogshuggarpanna
Apr 26, 2021
Renskav är en norrländsk läckerhet som kan tillagas och avnjutas på många olika sätt. Detta skavrecept är framtaget av en av våra medlemmar i vår Facebook-grupp Viltköttsälskare, Tord Keinsjö.
Viltsmör av enbär
Apr 26, 2021
Detta recept är framtaget av en av våra medlemmar, Joakim Marcko, i Facebook-gruppen Viltköttsälskare. Det är fantastiskt gott att ha till en finare bit vilt som tex ren- eller hjortfilé.
Tjälknöl med lingon och svamp potatis på en gammal skärbräda
Apr 25, 2021
Tjälknöl är ett genialt sätt att tillreda en större bit kött. Metoden uppfanns av samerna som brukade förvara sina bästa köttbitar genom att gräva ner dem i snön. När de sedan ville tillreda sin tjälknöl grävde de ett nytt hål i snön som de fyllde med sten och sedan byggde en brasa på stenarna. Därefter lindade de in köttet, lade det på elden och täckte det med jord och lät det lagas till långsamt, oftast över natten. Till slut lät de köttet bada i en varm marinad och lät det bli helt kallt för att sedan ätas i väldigt tunna skivor. Slutresultatet blev en helt otroligt bit kött, rätt tung, något saltad och delikat smaksatt.