icon

Leverans i hela Sverige - 1-3 arbetsdagar - Fraktfritt över 1000kr

Din guide till att köpa viltkött online

Laga viltkött med Swedish Wild - renytterfilé

Vi vet att det ibland kan vara svårt att veta vilket viltkött man skall välja och hur man bäst lagar till det. Därför har vi satt samman denna sida för att ge övergripande tips och råd så att du alltid kan vara säker på att lyckas med ditt viltköttsköp.

Först vill vi vända oss till dig som är nybörjare på vilt och inte vet riktigt var du skall börja. Vi föreslår då att tillaga en redan putsad renytterfilé med vår enkla viltsås. Med detta kan du nå maximal framgång trots minimal förkunskap och med relativt låg ansträngning. Här hittar du receptet.

Vi du veta mer om hur man bäst lagar till vilt, rekommenderar vi att du besöker vår sida Hur man lagar viltkött.

Rökt och torkat viltkött tillhör en speciellt delikat kategori av viltkött. Själva anser vi att rökt (särskilt Suovas och Gurpi) och torkat svenskt viltkött är bland det godaste kött man kan äta. Besök gärna vår sida om Rökt och torkat viltkött.

Om du är intresserad av vårt mest ovanliga viltkött från björn, så titta gärna på vår vår sida Hur man lyckas med björnkött.

I allmänhet kan man väl säga att man kan skilja på vilt till vardags och vilt till fest. Vilt är godare, nyttigare och bättre för miljön än vanligt kött så vi rekommenderar alla att alltid välja vilt när man har chansen.

Det finns flera viltslag som ofta kan vara lite mer prisvärda och därför passa väl till vardags. Vildsvinskött är ett exempel på detta. Man kan göra fantastiskt goda recept på vildsvin som inte tar alltför lång tid eller sätter för djupa spår i planboken. I boken Kocken & jägaren finns ett flertal exempel på väldigt goda rätter. Även ren passar väldigt bra till vardags då rätter som exempelvis renskav kan tillredas väldigt fort och ända vara fantastiskt gott.

Till festen rekommenderar vi framförallt älg, ren och dovhjort och då gärna de finare bitarna som filé och ytterfilé (även kallad ryggbiff). Servera gärna torkat renkött eller kanske älghjärta till fördrinken.

Några första sidor som vi råder alla att titta på är våra recept på viltkött och våra  viltlådor. Just viltlådorna är sammansatta av viltdetaljer som vi, Johan och Patrik, själva rekommenderar och som har recept som vi själva har testat. Recepten kommer från professionella viltkockar samt från våra kunder och medlemmar i vår Facebook-grupp Game Meat Lovers.

Vidare har vi även testat och utvärderat ett antal olika kokböcker för viltkött. De bästa vi har hittat har vi lagt upp på vår hemsida. Läs mer här

Stäng (esc)

Swedish Wild nyhetsbrev - Få 100 kr rabatt

Vill du vara först att veta när vi har rabatterbjudanden eller nya produkter? Anmäl dig då gärna till vårt nyhetsbrev. Som tack för ditt förtroende får du 100 kr rabatt som du kan använda vid ditt första köp.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök bland våra produkter och innehåll

Kundvagn

Din kundvagn är tom.
Shoppa nu