Så skapar du en oförglömlig midsommar med svenskt viltkött från Swedish Wild!

Så skapar du en oförglömlig midsommar med svenskt viltkött från Swedish Wild!

Jun 07, 2024Johan Lofstrom

Midsommar är en av våra mest älskade högtider, och vad passar bättre än att fira med läckra rätter av svenskt viltkött? På Swedish Wild erbjuder vi ett brett sortiment av högkvalitativa produkter som tar dina midsommarrätter till nästa nivå. Låt oss inspirera dig med några fantastiska kombinationer som du enkelt kan beställa online hos oss.

Börja midsommarfirandet med en fantastisk förrätt

Hjortronsylt och varmrökt jägarstek

Denna förrätt kommer ge dina gäster en smakupplevelse utöver det vanliga. Vår hjortronsylt blandad med crème fraîche passar perfekt till varmrökt viltkött som jägarstek. Den söta och syrliga kombinationen balanserar det rökta köttets robusta smak och skapar den perfekta starten för ett lyckat firande.

Jägarstek

 

5 rätter som garanterar succé på midsommarmiddagen

Här presenterar vi fem rätter som vi är säkra på kommer att bli en hit bland dina gäster. Hemligheten bakom en lyckad midsommarmiddag ligger i att använda högkvalitativa råvaror. Vi är övertygade om att dessa rätter kommer att bli ett perfekt tillskott till den traditionella midsommarmiddagen.

Björnkorv

1. Kallrökt björnkorv

För dig som älskar charkuterier är vår kallrökta björnkorv ett måste. Den är vår egen favorit bland våra kallrökta viltkorvar och en garanterad succé på midsommarbordet. Servera den med en bit stark ost och några skivor nybakat bröd för en enkel men elegant rätt.

2. Svensk störrom och champagne

För en lyxig touch till förrätten, varför inte prova vår svenska störrom eller Swedish Black Caviar som vi kallar den? Den passar utmärkt till ett glas champagne och skapar en sofistikerad och minnesvärd inledning på din midsommarfest.

Hjortkött

3. Grillade hjortburgare och entrecôte

När kvällen närmar sig och grillen är redo, är det dags att njuta av saftigt grillat viltkött. Hjortburgare, hjortentrecote och putsad renytterfilé är några av våra favoriter som garanterat kommer att imponera på dina gäster. Servera med färska sallader och en krämig sås för den perfekta grillmiddagen.

Renstek

4. Kallskuret rökt viltkött

För midsommarlunchen är kallskuret rökt viltkött som varmrökt renstek ett fantastiskt val. Det är lätt att förbereda och ännu lättare att älska. Kombinera med en potatissallad och färska grönsaker för en klassisk midsommartallrik.

5. Gravat lättrökt reninnanlår med dill och citron

Skär det gravade reninnanlåret i tunna, delikata skivor. Arrangera skivorna snyggt på serveringsfat. Garnera med färsk dill och några citronklyftor för en fräsch och aptitlig presentation.


Fler inspirerande kombinationer:

  1. Rökt renkorv och senapskräm: En utsökt kombination av vår rökta renkorv och en hemgjord senapskräm. Perfekt som förrätt eller tilltugg.
  2. Grillad vildsvinstournedos med örtsås: Saftiga vildsvinstournedos från svensk vildsvinsfilé, grillad till perfektion och serverade med en örtig sås. En höjdpunkt på sommarens grillfester.
  3. Rensalami och marinerade oliver: En enkel men smakrik charkbricka med vår rensalami och marinerade oliver. Perfekt som mellanmål eller lättare förrätt.
  4. Varmrökt hjortstek och rostade rotfrukter: En lyxig huvudrätt med varmrökt hjortstek, serverad med rostade rotfrukter och en krämig pepparsås.
  5. Färskostfylld renköttsrulle: Tunna skivor av rökt renkött, som tex rökt renhjärta, fyllda med en kryddig färskostblandning. Ett elegant och smakrikt alternativ till förrätt.

Hos Swedish Wild hittar du allt du behöver för att skapa en minnesvärd midsommarfest. Beställ idag och låt oss hjälpa dig att fira midsommar med smakrik och hållbar svensk viltmat. 

Trevlig midsommar önskar vi på Swedish Wild!

Varma hälsningar,
Johan och Patrik

Fler artiklar

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer till artikeln. Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Vänligen notera: Kommentarer måste godkännas innan de visas.