Sik provençale med saffran
1 Bewertungen (klicken Sie auf die Sterne, um eine Bewertung abzugeben)
Cuisine
Nordic
Portionen
4
Ett lika fantastiskt som lättlagat recept på ugnsbakad sik. Passar utmärkt året runt men saffranet gör det extra passande nu när vi går in i Jultider.
Autor:Herman Rasmuson
Zutaten
-
4 små hela, fjällade sikar
-
6-8 stora potatisar, skurna i skivor och halverade
-
1 fänkål, skuren i bitar
-
½ Zuccini, skuren i halvmånar
-
2 vitlöksklyftor, rivna
-
0,5 g saffran
-
½ dl olivolja
-
1 dl smält smör
-
Pankoströbröd alt vanligt ströbröd
-
Salt och peppar
Anleitung
Sätt ugnen på 230°C
Koka potatishalvorna tillsammans med fänkålen i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet
Blanda de kokta potatisarna och fänkålen med zucchinin och de rivna vitlöksklyftorna. Krydda med saffran, salt och peppar
Sprid ut de kryddade grönsakerna jämnt på en ugnsplåt.
Torka av fiskarna med hushållspapper så att de är torra. Krydda insidan och utsidan med salt och peppar. Pensla sikarna med smält smör och strö över panco-brödsmulor eller ströbröd. Lägg siken på grönsakerna.
Baka fiskarna i ugnen på 230°C i cirka 20 minuter, tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Servera fisken varm med de saffranskryddade grönsakerna. Servera gärna med aioli.
Kommentare (0)
Es gibt noch keine Kommentare. Sei der Erste, der einen Beitrag schreibt!