Wildschweinfleisch ist auf dem Kontinent sehr geschätzt und beliebt, besonders in Deutschland und Italien. In Schweden ist es auf dem Vormarsch, aber immer noch relativ selten auf unseren Esstischen zu finden. Das liegt wahrscheinlich daran, dass das Wildschwein noch ein relativ junges Element in der schwedischen Fauna ist und wir noch keine so ausgeprägte Tradition haben wie z.B. Elch, Rentier und Hirsch.
Wildschweinfleisch ist ein sehr gutes Fleisch, das wir in Schweden oft unterschätzen. Unserer Meinung nach lässt sich der Geschmack des Fleisches am besten mit dem des besten Hausschweins vergleichen. Stellen Sie sich ein Schwein vor, das das ganze Jahr über frei herumlaufen darf und nur Bio-Futter wie Eicheln und Pilze und andere natürliche Köstlichkeiten frisst - so schmeckt Wildschwein.
Wir haben begonnen, gute Rezepte für Wildschwein zu veröffentlichen. Nachstehend finden Sie unsere Favoriten.
Denna rätt gör jag ofta hemma. Det är en variant av Sunday sauce, och för mig är det precis vad det namnet antyder: en riktigt mysig söndagseftermiddag hemma i köket med tomatsås som puttrar längst in på spisen. Koka den gärna länge, men tänk på att späda med mer fond eller vatten då och då. Ungefär samtidigt som det är dags att sätta på pastavattnet avslutar du med att lägga i frikadellerna. Detta recept och många fler fantastiska viltrecept hittar du i boken Kocken och jägaren, som du kan köpa hos oss till kraftigt rabatterat pris.
Skala och tärna moroten i fina små tärningar, cirka 3 x 3 mm. Skölj och tärna sellerin i samma storlek. Skala och finhacka lök och vitlök. Fintärna pancettan.
Bryn morot, selleri, lök, vitlök och pancetta i lika delar raps- och olivolja i en hög kastrull eller gjutjärnsgryta cirka 4–5 minuter på medelvärme under omrörning.
Häll på vinet och låt det få ett uppkok. Tillsätt därefter viltfond, oregano och tomater och låt koka upp igen innan du sänker värmen till låg.
Sjud cirka 1 timme med locket på glänt, späd med vatten vid behov.
Frikadeller
Blötlägg ströbrödet i vinet i en mellanstor bunke.
Rör om och tillsätt äggen, rör om igen och tillsätt färsen. Blanda väl och smaksätt med riven vitlök, parmesan, oregano, salt och peppar. Blanda allt väl med en träsked eller vinge om du blandar i en hushållsmaskin.
Forma till köttbullar i handflatan med hjälp av en matsked. Doppa skeden i ett glas ljummet vatten då och då så släpper bullarna enklare.
Lägg frikadellerna i grytan och låt dem sjuda med minst 20 minuter.
Servera med nykokt pasta och gärna parmesan, basilika, citronskal, olivolja och mer peppar.
Verwenden Sie dieses Popup, um ein Anmeldeformular für eine Mailingliste einzubetten. Oder verwenden Sie es als einfachen Aufruf zum Handeln mit einem Link zu einem Produkt oder einer Seite.
Altersverifikation
Indem Sie auf Enter klicken, bestätigen Sie, dass Sie alt genug sind, um Alkohol zu konsumieren.